Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα

Αναρτήσεις

ΚΑΤΑΦΟΡΤΟ ΑΠΟΒΡΑΔΟ ΑΠΟ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΥΣΓιορταστική εκδήλωση για τη δημιουργία στέγης διαμονής και εκπαίδευσης, μέσης και βαρειάς κατηγορίας αυτιστικών ατόμων, στο Μεσολόγγι
Το Περιοδικό του Συλλόγου μαςΠατήστε στην καρτέλα "Εκδόσεις" για να περιηγηθείτε στο περιοδικό του Συλλόγου μας "Συν-οδοιπορία Αγάπης"
Τα βιώματα μιας μητέρας Αυτιστικού ενήλικα Η γέννηση του Παύλου του τρίτου παιδιού μας γέμισε ευτυχία. Όλα κανονικά φυσιολογικά. Στον 7ο μήνα της ζωής του έπαθε ένα άσθμα. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Έγινε καλά και η ζωή μας συνεχίσθηκε. Στην ηλικία των 2,5 χρονών ο Παύλος δεν μίλησε. Η παιδίατρος που ήρθε στο σπίτι για μια γρίπη, που έπαθαν τα μεγαλύτερα παιδιά μας είπε ότι ο Παύλος έχει αυτισμό. Τον είδε να κουνάει διαρκώς τη πόρτα. Πρώτη φορά ακούγαμε την λέξη, ως ασθένεια. Οι άλλοι παιδίατροι μας έλεγαν ότι έχει γλωσσοδέτη και τον υποβάλαμε σε επέμβαση. Με την συμβουλή ενός συγγενούς μας γιατρού επισκεφτήκαμε έναν ειδικό ψυχίατρο στην Αθήνα. Ηχούν ακόμη στα αυτιά μου οι λέξεις του «Κερδίσατε τον πρώτο λαχνό του λαχείου. Ο Παύλος έχει αυτισμό». Από τότε άρχισε ο ατέλειωτος Γολγοθάς μας…
Συναισθήματα στον ΑυτισμόΣυναίσθημα: μια σύνθετη υποκειμενική, συνειδητή εμπειρία. Ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων ,ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος. Είναι κάτι βαθύ εσωτερικό που επιδρά στο σώμα και την ψυχή και εκφράζεται στο πρόσωπο τη φωνή τη στάση του σώματος και είναι παρατηρήσιμο από τους άλλους.. Υπάρχει όμως αυτή η έννοια στον Αυτισμό; τι είδους συναισθήματα γεννά ο αυτισμός και πως βιώνονται από ανθρώπους που ζουν με αυτιστικά άτομα; Η διάγνωση του αυτισμού είναι μια σοβαρή και επίπονη διαδικασία! Το αίσθημα της άρνησης ότι δηλαδή δεν συμβαίνει σ’ εμένα ή δεν μπορεί να είμαι τόσο άτυχος πρωτοστατούν στα αρχικά στάδια της ανακοίνωσης από τον ειδικό! Θυμάμαι όταν διαγνώστηκε ο πρώτος μου γιος κοίταζα για πολλή ώρα επίμονα τον γιατρό ,άφωνη, μη συνειδητοποιώντας αυτό που άκουγα!!Όχι κάνετε λάθος ήθελα να φωνάξω…..
Οι Δοκιμασίες της Ζωής. Συναισθήματα και δυσκολίες που βιώνουν οι γονείς και τα αδέρφια παιδιών με αναπηρίες. Πίστη και συμβολή της Εκκλησίας.Ως «Άτομα με Αναπηρίες» νοούνται τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, ψυχικές, διανοητικές ή αισθητηριακές δυσχέρειες, οι οποίες σε αλληλεπίδραση με διάφορα εμπόδια, ιδίως θεσμικά, περιβαλλοντικά ή εμπόδια κοινωνικής συμπεριφοράς, δύνανται να παρεμποδίσουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους1. Σύμφωνα με τον Smith P2 (1997), όταν οι γονείς μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει κάποια αναπηρία ή χρόνια ασθένεια, αρχίζουν ένα ταξίδι που θα τους μεταφέρει σε μια ζωή που είναι συχνά γεμάτη με έντονη συγκίνηση, δύσκολες επιλογές, αλληλεπιδράσεις με πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες και ειδικούς, και μια συνεχιζόμενη ανάγκη για πληροφόρηση και υπηρεσίες. Αρχικά, οι γονείς μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι και μόνοι, και δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους για πληροφορίες, βοήθεια, κατανόηση και υποστήριξη.
Γενική Συνέλευση 26 Ιουνίου 2022 Στις 26 Ιουνίου 2022 στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής π. Γεώργιος Μπίμπος εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννεσίου της Θεοτόκου Γαλατά, ο οποίος εξήρε την μεγάλη προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» για την ανέγερση στέγης διαβίωσης για παιδιά με αυτισμό στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και ευχήθηκε σύντομα να γίνει πραγματικότητα αυτή η επιθυμία όλων μας.
Νευροποικιλομορφία: τι είναι και πώς βοηθάει την κοινωνία μας;Όταν μιλάμε για νευροποικιλομορφία, εννοούμε ένα εύρος διαφορών στην εγκεφαλική λειτουργία αλλά και τη συμπεριφορά του ανθρώπου, στα πλαίσια της φυσιολογικής ανάπτυξής του. Με τον όρο συμπεριφορά, εννοούμε την κοινωνικότητα, τη μάθηση, την προσοχή, τη διάθεση και άλλες ψυχικές λειτουργίες. Όπως γνωρίζουμε άλλωστε, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός με τα δυνατά του στοιχεία αλλά και τα ελαττώματά του. Οι άνθρωποι με νευροποικιλομορφία αντιλαμβάνονται τον κόσμο με ένα ιδιαίτερο τρόπο και ίσως διαφορετικό από τους περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχει μεγάλο στίγμα στην ελληνική κοινωνία γύρω από αυτές τις έννοιες, και όποιος άνθρωπος έχει διαφορετικές απόψεις ή σκέφτεται διαφορετικά από τους περισσότερους, τότε δυστυχώς απομονώνεται και σε μερικές περιπτώσεις παραγκωνίζεται από το κοινωνικό σύνολο. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τη νευροποικιλομορφία σαν αποτέλεσμα της φυσιολογικής εξέλιξης του ανθρώπου, αλλά σαν κάτι το παθολογικό. Ίσως πάλι να είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή/και αδυναμία κατανόησης του διαφορετικού.
Ἐπικήδειος Λόγος στόν ἀοίδιμο Μητροπολίτη Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κυρό Κοσμᾶ (Παπαχρήστου) (1945 - 2022)
«Ένα άρωμα γιορτινό» Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα Στις 7 Δεκεμβρίου 2019 καλωσορίσαμε στην Ιερή μας Πολιτεία την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα «ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ» που τελεί υπό τη αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να δώσει μουσική παράσταση στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο. Η μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε αφήνοντας εντυπώσεις καταγραμμένες με έντονα χρώματα στα εσώψυχά μας. Η σύνθεση της Ορχήστρας έσφυζε από αγέραστα νειάτα. Σαράντα πέντε παιδιά, καθένα με το όργανό του και πρόσωπο ανθισμένο από νεανική χάρη. Φωτισμένη, επιδέξια, επιβλητική η Διευθύντρια του μουσικού αυτού συνόλου κ. Νίνα Πατρικίδου.
"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ""Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ" Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ» σας προσκαλούν στην Μουσική Συναυλία Αγάπης "Ένα άρωμα γιορτινό..." το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 6.00 μ.μ. στο Τρικούπιο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π.Μεσολογγίου. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου για την δημιουργία Στέγης δια βίου διαμονής και εκπαίδευσης αυτιστικών ατόμων.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΣάββατο 29 Ιουνίου 2019 Γιορτάζει η Εκκλησία μας τους κορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Τον πρώτο κάλεσε ο Χριστός στη Γαλιλαία μετά από μια θαυμαστή πισκαδιά. Τον δεύτερο στο δρόμο της Δαμασκού. Κι οι δύο στρατευμένοι στο όραμα του Χριστού για έναν καλύτερο κόσμο που να στηρίζεται στην αγάπη (ΑγαπΩ, το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, το παν). Έφτασαν στην κατασκήνωση (Ρίζα Ναυπακτίας) από πολλά διαμερίσματα του ελληνικού χώρου, αυτιστικά άτομα δηλαδή αδέλφια μας, που ήρθαν στη ζωή φορτωμένα την ατυχία τους. Τα συνόδευαν γονείς ή άλλα πρόσωπα ορισμένα από τις οικογένειες. Ήταν κάτι πολύ ανθρώπινο. Εγκάρδια υποδοχή από τον Ηγούμενο της Μονής Μυρτιάς του Θέρμου π. Ιωσήφ. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς αυτόν στην κατασκήνωση. Μας στηρίζει η παρουσία του. Η φροντίδα του. Ο χορταστικός και ιλαρός λόγος του. Ευτυχήσαμε να έχουμε μαζί μας τη Διευθύντρια του κέντρου ημέρας «Σείριος» και ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αυτιστικών ατόμων. Έγινε η καθοδηγητική δύναμη που εμψυχώνει την κατασκήνωση. Σχεδιάζει πρόγραμμα δράσης για τους επωφελούμενους αυτιστικούς. Πρόγραμμα για τους συνοδούς γονείς, πρόγραμμα για τα νεαρά άτομα που αυτοπροσφέρθηκαν για εξυπηρέτηση των αναξιόπαθων αυτιστικών. Πανόραμα η κινητικότητα αυτών των καλοπροαίρετων παιδιών. Η κοινωνία μας διαθέτει τον δυναμισμό της. Προς όλους απευθύνει την προειδοποίηση ότι παρά τη δυσκολία των καιρών δεν λείπει η αυτοθυσία της Ρωμιοσύνης. Δείπνο ετοιμάστηκε στην ώρα του. Αναψυχή για τους προσελθόντες για πενθήμερη φιλοξενία στην κατασκήνωση. Έκλεισε η ημέρα με απόδειπνο αποσπερνό. Ευχές για καλή φιλοξενία. Επίκληση της παρουσίας του Θεού. Ευχές για όσους υπονομεύουν και δυναμιτίζουν την προσπάθειά μας. Μας κάνουν ωριμότερους και πιο αγωνιστικούς. Κυριακή 30 Ιουνίου 2019
Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣΤην Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 έφτασε στην Κατασκήνωση ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. Ήρθε από δική του εσωτερική παρώθηση να δεί από κοντά τι ζητάει ο Σύλλογος «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και τι στοχεύει. Κι έμαθε ότι ζητάει να δημιουργήσει Στέγη Διαμονής και Εκπαιδεύσεως Αυτιστικών Ατόμων, μεσαίας και βαρειάς κατηγορίας. Ζήτημα πρώτιστο για τις οικογένειες με αυτιστικό άτομο είναι ένα απάγγιο γι αυτό μετά την απώλεια στηριγμάτων επιβίωσής του. Απλά, όταν βρεθεί μόνο του στη ζωή. Ολοκάρδιο το καλωσόρισμά του από το Σεβασμιώτατο Πρόεδρό μας κ.κ. Κοσμά, που βρέθηκε στην Κατασκήνωση και ανάγλυφες οι υπογραμμίσεις του ότι οι προσμονές μας από τη νέα κατάσταση είναι μεγάλες, αλλά δίκαιες και κατορθώσιμες. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε κι ο Αντιπρόεδρος Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος.
Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα (Μαρκ Χάντον)Στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση, που μας γέμισε με τον πλούσιο κόσμο της. Ήταν μια θεατρική παράσταση, που ετοιμάστηκε και εκτελέστηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, προϊόν συνεργασίας καθηγητών και μαθητών. Η καλοπρόθετη συνεργασία κάνει θαύματα, προπαντός όταν οι συνεργαζόμενοι διαθέτουν τη σφραγίδα της προσφοράς. Ανάμεσά τους πρόσωπα, που προσφέρθηκαν με ικανότητες, που ξεπερνούν τα κοινά πλαίσια και αφήνουν να πιδακίζει μέσα από τη δράση τους ασυγκράτητη η ορμή για πρωτότυπη δημιουργία.
«ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ»Την Κυριακή 12 Μαίου 2019 με πρωταγωνιστική πρωτοβουλία της συγγραφέα του εκδοτικού οίκου «Θύρα» και προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Η Αγία Σκέπη» κ. Μαρίας Κασαμπαλάκου και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στην Αθήνα με τίτλο «Υπό την Σκέπην» αφιερωμένη στα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στην Ημερίδα συμμετείχαν κατόπιν προσκλήσεως εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Ν. Δημόπουλος.
ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΜε την βοήθεια του Θεού ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης", προέβη στην έκδοση του 3ου τεύχους του περιοδικού "Συν-Οδοιπορία Αγάπη". Το περιοδικό προλογίζει ο Σεβασιμώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Πρόεδρος του Συλλόγου "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης", ενώ ο αναγνώστης θα διαβάσει ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για τον Αυτισμό, όσο και για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Διαβάστε όλο το περιοδικό είτε μέσο της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας, ή ζητώντας να σας το αποστείλουμε.
Συνέντευξη στη Σοφία ΧατζήΣυνέντευξη - μεστή σε πληροφορίες και περιεχόμενο - του γραμματέα του συλλόγου μας κ. Δημόπουλου στην κ. Χατζή Σοφία στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. ενημερωτική και ενδιαφέρουσα για όλους.
Κραυγή από τον κόσμο της ΣιωπήςΣυνέντευξη στη Σοφία Χατζή, ραδιοπαραγωγό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Η συνέντευξη μετατράπηκε σε δισέλιδο αφιέρωμα της γνωστής εφημερίδας «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» που δημοσιεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και έτυχε μεγάλης αποδοχής. Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε το αφιέρωμα αυτό, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως την αγαπητή μας συνεργάτη Σοφία Χατζή.
Τραγουδώντας τη ΧαράΛαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας του Μεσολογγίου, με την καλλιτεχνική συμβολή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών, την 1η Δεκεμβρίου 2018, υπό τον τίτλο "Τραγουδώντας τη Χαρά". Η χορωδία, που ταξίδεψε από την Αθήνα για να "δώσει τη δική της χαρούμενη νότα", εκτέλεσε παλιούς και σύγχρονους γνωστούς σε όλους και πολύ αγαπητούς ύμνους. Οι αγαπημένοι ύμνοι των κατηχητικών συνάξεων και των κατασκηνώσεων πάντα ξυπνούν αναμνήσεις αληθινής φιλίας, καθαρής ατμόσφαιρας, γενναίων αποφάσεων, ηρωικών αγώνων και διάχυτης εν Κυρίω αγάπης. Ποιος μπορεί να μη συγκινηθεί, να μην αναπολήσει και να μην ανανεώσει τις αποφάσεις του ακούγοντας αυτά τα τραγούδια; Και ποιος μπορεί να μη συγχαρεί και να μην αξιολογήσει την προσπάθεια των νέων αυτών φοιτητών , που μέσα στη λαίλαπα του μη ποιοτικού , αν όχι και στοχευμένα αποσαθρωτικού τραγουδιού, που πλημμυρίζει την κοινωνία και τις σχολές τους, βρίσκουν διέξοδο, καταφυγή, στήριγμα και ενδυνάμωση στη γνήσια μουσική, που ηρεμεί, ξεκουράζει και ανεφοδιάζει;
Ένας άνθρωπος που μας θάμπωσε με το μεγαλείο της προσφοράς τουΜε πολλή συγκίνηση περνάμε στις στήλες του περιοδικού μας αναφορά στον δωρητή του Συλλόγου μας ενός κτήματος 74 στρεμμάτων, για ενίσχυση της προσπάθειάς του για ανέγερση Στέγης δια βίου διαμονής κι εκπαιδεύσεως αυτιστικών ατόμων και ιδιαίτερα για περιπτώσεις αυτισμού που δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει η οικογένεια. Τραγική γίνεται η περίπτωσή τους, όταν χάσουν τα στηρίγματα επιβίωσης π.χ. γονείς κ.α.
Γενική Συνέλευση και Εκλογές των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»Την Κυριακή 8 Ιουλίου του 2018 στο Μεσολόγγι και στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το Συμβούλιο του Συλλόγου κάλεσε σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του. Έκανε λογοδοσία για τα πεπραγμένα της τετραετούς θητείας του. Διεξοδικά μίλησε γι’ αυτά ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και όλοι μαζί χάραξαν ακολουθητέα πορεία για την υλοποίηση της στοχοθεσίας του Συλλόγου.
Πέντε ημέρες που γλύκαναν ψυχρά ματάκια Αυτιστικών παιδιών του Συλλόγου μαςΣτις 20-25 του Ιουνίου τ.ε. πραγματοποιήθηκαν διακοπές των αυτιστικών ατόμων του Συλλόγου μας στις Κατασκηνώσεις Ρίζας Ναυπακτίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Πέντε ημέρες γεμάτες. Μας προσπόρισαν χαρές και συγκινήσεις απροσμέτρητες κι ανεκτίμητες. Τα παιδάκια συνοδεύονταν από οικεία πρόσωπα προπάντων γονείς. Μερικοί έφεραν μαζί τους και άλλα τους παιδιά. Έβλεπες ένα πανόραμα συνύπαρξης στον ίδιο χώρο υγιερών παιδιών και αυτιστικών. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία αγωγής ; να δεχτούν τα παιδιά, η αυριανή κοινωνία, ότι και ο αδύναμος δεν έχασε το δικαίωμα να είναι άνθρωπος; ότι τα αυτιστικά παιδάκια, που φέρνουν από τη γέννησή του στις αποσκευές τους τη δυστυχία τους δεν είναι ξεκομμένα από το κορμό της Κοινωνίας μας ως περιττά κι απόβλητα με προορισμό αποθέτες και Καιάδα του Ταϋγέτου; Άπειρα συγκινητικό το φαινόμενο της επί το αυτό συνάντησης γονιών με αγιάτρευτο καημό για την αδηλότητα του μέλλοντος του παιδιού τους να μοιράζονται, έστω και για λίγο τις στενοχώριες τους και τα βάσανά τους.
Χρωστάμε να σε θυμόμαστε!Έφυγε ένας φίλος του Συλλόγου μας. Μας έμαθε τι να ζητάμε και πώς να το ζητάμε. Έσκυψε επάνω στο πρόβλημα μας με πολλή αγάπη. Με πρωτόγνωρη αφοσίωση. Έφτιαξε σχέδια με δυο προβλέψεις. Στην πρώτη για κατασκευή πολυδύναμης οικοδομής, που θα αποτελούσε αγλάϊσμα για την περιοχή. Θα έλυνε ένα σοβαρό πρόβλημα για τα αναξιόπαθα πλασματάκια της περιοχής, αλλά και τις οικογένειές τους. Ακολούθησε και δεύτερη με μέτρια κοστολόγηση σχεδιασμού, σε τέτοιο βαθμό, που να διευκολύνει τη χρηματοδότηση.
ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣΓεια σας. Με λένε Αγησίλαο και είμαι 13 ετών. Έμαθα για εσάς μέσα από εκδηλώσεις που διοργάνωσε η τοπική μας Εκκλησία μαζί με κάποιους ευαισθητοποιημένους πολίτες, που ήταν αφιερωμένες σε εσάς. Έμαθα για τις ιδιαιτερότητές σας και για τα σπάνια χαρίσματα που σας έδωσε ο Θεός. Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε είναι το πηγαίο χαμόγελό σας που δείχνει σε όλους μας τη μεγάλη σας ψυχική δύναμη, λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Βέβαια θα ήθελα η πολιτεία να ενδιαφερόταν πιο πολύ για εσάς και να υπήρχαν υποδομές, οι οποίες θα στήριζαν εσάς και τους γονείς σας Προσεύχομαι σύντομα να δημιουργηθεί ο ξενώνας που θα αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά και θα ανακουφίσει τους γονείς τους.
Μουσική Εκδήλωση για τα Παιδιά με ΑυτισμόΜε την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Νομαρχιακού Μεγάρου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Μουσική Συναυλία «Νότες Αγάπης», για τη στήριξη των προσπαθειών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης». Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα σύντομο εισαγωγικό βίντεο που εξηγούσε τα προβλήματα των παιδιών με αυτισμό, ενώ αξιόλογους ύμνους και τραγούδια απέδωσε η πολυμελής Νεανική Φοιτητική Χορωδία «Χριστιανική Ελπίς», τα μέλη της οποίας ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν, με την συμμετοχή τους, το σκοπό της διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδηλώσεως.
Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Την Παρασκευή24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι το Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH. Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης είχεη Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».
"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"
Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο ΣεμινάριοΗ Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Μεσολογγίου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», οργανώνει στο Μεσολόγγι το τριήμερο Σεμινάριο με πρακτική εξάσκηση ‘Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος – Δομημένη ΕκπαίδευσηTEACCH– Επικοινωνία και Διαχείριση της Συμπεριφοράς’.
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑυτισμόΣήμερα Κυριακή 02-04-2017 έχει αφιερωθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον Αυτισμό με στόχευση ν’αναδειχθεί η ιδιόμορφη περίπτωση των Αυτιστικών ατόμων και να διακηρυχθεί ότι και αυτά έχουν δικαιωματικά τη θέση τους στην ανθρώπινη Κοινωνία. Ότι τα διαφοροποιεί από τα άλλα μέλη της κοινωνίας μας είναι η τραγική περίπτωσή τους! Ήρθαν στη ζωή φορτωμένα την ατυχία τους! Αν ζούσε ο Τραγικός Αισχύλος θα σύντριβε τις καρδιές μας, θα γέμιζε τα μάτια μας δάκρυα παρουσιάζοντας ανάγλυφη την τραγικότητά τους. Μισάνθρωπες αντιδημοκρατικές κοινωνίες στέκονται αρνητικά σε κάθε προσπάθεια ευνοϊκή για τα αναξιόπαθα αυτά πλάσματα. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες τα έριχναν στο Καιάδα του Ταϋγέτου. Οι Ναζί στους φούρνους! Όμως οι εύνομες Δημοκρατικές Κοινωνίες γυρίζουν την πλάτη τους σε τέτοιες επιλογές. Σήμερα γίνονται τεράστιες προσπάθειες και ταχύρρυθμα βήματα προκειμένου να συνοδέψουν σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής τα Αυτιστικά άτομα κατανοώντας ότι αυτά δεν μπορούν να διαχειριστούν τη δυναστευτική περίπτωσή τους. Στη χώρα μας σημειώθηκαν, για αρκετό χρονικό διάστημα αργοκίνητα βήματα για την κατανόηση αυτής της ιδιόμορφης κατηγορίας των συνανθρώπων μας. Σήμερα το πρόβλημα έγινε πανελλήνια γνωστό χάρη στις άοκνες προσπάθειες και στη συστηματική εργασία της Ε.Ε.Π.Α.Α.( Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων).
Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης ΒασιλόπιταςΜε συμμετοχή αρκετών μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Στην Συνέλευση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και Πρόεδρος του Συλλόγου μας.
Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Μουσική Συναυλία από την Νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με γενικό τίτλο «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», η αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.
Κατασκήνωση 2016Παράλληλα με τις πολλές δραστηριότητες του, ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε για πρώτη χρονιά φέτος από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016 Κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας .
«Κοίτα τους» Εξαιρετική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας «Πρόβα» για τα παιδιά με ΑυτισμόΤην πρεμιέρα της πολιτικής επιθεώρησης «Κοίτα τους» είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Μεσολογγίου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο τις 24 Απριλίου 2015. Η Θεατρική Ομάδα "Πρόβα" του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ι.Π. Μεσολογγίου ετοίμασε και παρουσίασε, υπό την καθοδήγηση της Ζέτας Λάττα, μία ξεκαρδιστική παράσταση, που όπως ήταν αναμενόμενο ανταμείφθηκε με το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Συναυλία ΕλπίδαςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου η Συναυλία Ελπίδας με την συμμετοχή της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη Διεύθυνση του κ. Ευγενίου Βούλγαρη.Η ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών κατενθουσίασε το κοινό με την εντυπωσιακή συναυλία με την ονομασία «Ζεϊμπέκικο: 9 σημάδια στο χρόνο». Τη βραδιά έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς και Πρόεδρος του Συλλόγου ο οποίος αφού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και σύντομα να πραγματοποιηθεί ο σκοπός του συλλόγου για ανέγερση του ξενώνα δια βίου διαμονής και εκπαίδευσης αυτιστικών ατόμων στο Μεσολόγγι.
Εκδήλωση Αγάπης για τα παιδιά με ΑυτισμόΣυγκίνηση και σεβασμό προκάλεσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2014. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση για την υλοποίηση της δημιουργίας Στέγης Δια Βίου Διαμονής και Εκπαίδευσης Αυτιστικών Ατόμων στην Ι. Π .Μεσολογγίου. Την εκδήλωση αγκάλιασε μεγάλο μέρος πολιτών, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ο Διοικητής του 2/39, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.
Γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας.Μέσα σε ένα ιδιαίτερο, χαρούμενο και γιορτινό περιβάλλον παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και προέδρου του συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» , πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευσή μας παρουσία αρκετών μελών και φίλων του σωματείου μας.
Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου για τα παιδιά με Αυτισμό στην ΠάλαιροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου τις 29 Δεκεμβρίου 2013 στο γήπεδο της Παλαίρου με τη συμμετοχή παιδικών ομάδων (Αγίου Νικολάου, Βόνιτσας, Παλαίρου, Πλαγιάς) υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ν. Σολδάτου, για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».
Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού από τον Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, το τριήμερο πρακτικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το πρόγραμμα TEACCH, (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές της Επικοινωνίας) με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH, που διοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας "ΔΙΑΠΛΑΣΗ" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης".


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1769 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1303 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1166 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1090 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1061 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 952 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 926 Προβολές

 

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

19 Φεβρουαρίου 2017 12:00 • 881 Προβολές

 www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com