Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
Χρωστάμε να σε θυμόμαστε!

Χρωστάμε να σε θυμόμαστε!

Ελάχιστο αφιέρωμα…

Έφυγε ένας φίλος του Συλλόγου μας. Μας έμαθε τι να ζητάμε και πώς να το ζητάμε. Έσκυψε επάνω στο πρόβλημα μας με πολλή αγάπη. Με πρωτόγνωρη αφοσίωση. Έφτιαξε σχέδια με δυο προβλέψεις. Στην πρώτη για κατασκευή πολυδύναμης οικοδομής, που θα αποτελούσε αγλάϊσμα για την περιοχή. Θα έλυνε ένα σοβαρό πρόβλημα για τα αναξιόπαθα πλασματάκια της περιοχής, αλλά και τις οικογένειές τους. Ακολούθησε και δεύτερη με μέτρια κοστολόγηση σχεδιασμού, σε τέτοιο βαθμό, που να διευκολύνει τη χρηματοδότηση.

Ο Ηλίας υπήρξε πολύτιμο στήριγμα του Συλλόγου μας. Ένας αεικίνητος άνθρωπος. Ένας ασταμάτητος δημιουργός. Συγκόμιζε εμπειρίες από παντού. Τις αφομοίωνε. Τις αποθήκευε στον υπολογιστή του. Γι αυτό ήταν έτοιμος για το κάθε τι.

Στο χωριό μου οι γιαγιάδες των παιδικών μου χρόνων προκειμένου να χαρακτηρίσουν άνθρωπο , που άφηνε απείραχτο ο χρόνος έλεγαν: από αυτόν δεν περνάει ημέρα από πάνω του. Όσο ο χρόνος περνάει παρουσιάζεται νεώτερος. Έτσι ήταν ο Ηλίας Τριχόπουλος, απτόητος, ανυποχώρητος, βουνοκατεβασμένος, πρωτότυπος! Κατ’αυτάς επισκέφθηκα τα σχολικά διδακτήρια του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Μεσολογγίου. Τα επισκέφθηκα,  τα περιεργάστηκα, θαμπώθηκα. Πρωτόφαντη η προσαρμογή στη δεοντολογία της σύγχρονης εκπαίδευσης. Δεν είναι οι μόνες δημιουργίες του. Είναι πολλοί οι άλλοι, που μπορούν να μιλήσουν για τον Ηλία Τριχόπουλο. Αυτοί θα πρέπει να είναι ταπεινοί για ν’αναγνωρίσουν την αξία του .

Όσοι κατάφεραν ζωντανό να τον αξιολογήσουν  και να τον αποδεχτούν θα τρομάξουν με το θάνατό του. Γιατί μέσα από αυτόν ο Ηλίας Τριχόπουλος θα αποκτήσει τιτανικές διαστάσεις, θα ανυψωθεί πρωτότυπος και μοναδικός.

Ο Γιάννης Βλαχογιάννης δίνει μια αφοριστική κατάθεση: «Κανείς πριν πέσει χάμω σωστό το μέτρο του να δώσει δεν μπορεί»

Η πεσμένη κολώνα ενός Αρχαίου Ναού φαίνεται πιο μεγάλη από τις ορθόστητες αδελφές που επάνω τους στεριώνεται η μεγαλοπρέπεια του Ναού. Ο νοών νοείτο.

Δεδομένο έχομε ότι ο Ηλίας Τριχόπουλος έφυγε. Υπάρχει μια εύχρηστη πατερική ερώτηση «Τι είπωμεν και τι λαλήσωμεν;»

Ευτυχούμε να πιστεύουμε στο Θεό. Εκείνος θα αναδείξει εκείνον, που θα συνεχίσει εκεί που σταμάτησε ο Ηλίας Τριχόπουλος. Ευχόμαστε ο γυιός του Ανδρέας που από κάποιες επαφές μαζί του μας προειδοποίησε ότι έχει δυνατότητα να είναι ο γυιός του πατέρα του σε δημιουργικές, όπως κι εκείνος το αντιλαμβανόταν, πραγματώσεις.

Το σεβασμό μας, την κατανόησή μας στην υπέροχη σύζυγο του και στα παιδιά του

Ηλία να σε αναπαύει ο Θεός στις ουράνιες μονές της Αγάπης Του!

Χρωστάμε να σε θυμόμαστε!

Για το Σεβασμιώτατο Πρόεδρό μας, Το Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου

Ο Γεν.Γραμματέας

Κώστας Ν Δημόπουλος


Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1799 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1324 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1187 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1111 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1089 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 969 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 946 Προβολές

 

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

19 Φεβρουαρίου 2017 12:00 • 930 Προβολές

 



www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com