Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα


«ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ»

Την Κυριακή 12 Μαίου 2019 με πρωταγωνιστική πρωτοβουλία της συγγραφέα του εκδοτικού οίκου «Θύρα» και προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Η Αγία Σκέπη» κ. Μαρίας Κασαμπαλάκου και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στην Αθήνα με τίτλο «Υπό την Σκέπην» αφιερωμένη στα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στην Ημερίδα συμμετείχαν κατόπιν προσκλήσεως εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Ν. Δημόπουλος.

Η Μαρία Κασαμπαλάκου άνοιξε την εκδήλωση με εμπεριστατωμένη ομιλία για όσα πρέπει να γίνονται κι ατυχώς δε γίνονται για συνανθρώπους  μας που μαστίζονται από επάρατη μοίρα, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτισμό.Μαζί με όλα αυτά μετέφερε στη σύναξη τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου συστήνοντας τον εκπρόσωπό του, που πήρε το λόγο κι άφησε να εκχυθούν προς τα έξω οι ευαισθησίες του. Μας φάνηκε άνθρωπος με περίσσια αγάπη.

Ο μικρός Νικόλας Ζανιδάκης με το βιολί του τραγούδησε τα ελεγεία της δυστυχίας του, καθότι κι ο ίδιος αυτιστικός. Σαν αποσπερνή αύρα διαχύθηκε στην αίθουσα ο αγιάτρευτος καημός του. Μάτια δάκρυσαν. Λαιμοί ξεροκατάπιναν.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Θέρμου π. Ιωσήφ Ζωγράφος, πρωταγωνιστής στις στοχεύσεις του Συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» για δημιουργία στέγης για απάγγιο αυτιστικών παιδιών, όταν χάσουν τα στηρίγματα επιβίωσης, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά πρωταγωνιστή επίσης στην προσπάθειά μας, από τη θέση του Προέδρου μας και παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου μας. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Δημόπουλος παρουσίασε το δράμα των αυτιστικών ατόμων και την ευθύνη μιας συντονισμένης δράσης όλων μας.

Η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη μας παρουσίασε το ζεστό ενδιαφέρον της για τον αυτισμό με ζώσα συνομιλία με τον αυτιστικό Δημήτρη Παπανδρέου, που έβαλε τα δυνατά του να κλωτσήσει πέρα την τροχοπέδη, που κάνει αφόρητη τη ζωή του. Συγκινητικό το φαινόμενο! Δεν το βάζει κάτω, όπου βγούμε…

Έκλεισε όλος ο γύρος της επικοινωνίας μας με ομιλία της Αντιπροέδρου του Συλλόγου «Η Αγία Σκέπη» κ. Λευτάκη, που συντόνιζε επιτυχώς διαλογική συζήτηση της Κατερίνας Νικάνδρου και Ευαγγέλου Σαραντίδη γονιών με αυτιστικά παιδιά. Μέσα στη σκέψη τους φτερούγιζε η ελπίδα για κάποιο αύριο που δεν θα υπάρχουν αυτιστικά παιδιά. Κι αν υπάρχουν θα τα στεγάζει η αγάπη των συνανθρώπων τους.

Σφράγισε τη βραδιά μουσική κατακλείδα από τη Χριστιανική Χορωδία της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκουτσίου. Η κα Κασαμπαλάκου με τους μουσικούς Χαράλαμπο Αυγερινό και Θεοδώρα Φρατζικινάκη έδωσαν πνοή στη μουσική καταληκτική πανδαισία.Μια λεπταίσθητη διαπίστωση, όλοι έλεγαν: Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά όταν χάσουν τα στηρίγματα επιβίωσης; Θα στεγαστούν κάτω από τα φτερούγια ψυχών που μπορούν ν’ αγαπάνε.Ένας αντίλαλος έτρεχε πέρα ως πέρα. Αν στην άκρη του κόσμου συμβαίνει κάτι σε κάποιο να θεωρείς ότι συμβαίνει και στον καθένα μας. «Μη ρωτάς για ποιόν χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει για σένα…»(Έρνεστ Χέμινγουεϊ).Ευχαριστίες στο σύνοδό της συντροφιάς από το Μεσολόγγι Αλέξανδρο Προκόφιεβ.



Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1800 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1325 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1188 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1112 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1090 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 970 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 946 Προβολές

 

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

19 Φεβρουαρίου 2017 12:00 • 931 Προβολές

 



www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com