Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού από τον Εταιρεία Ψυχικής Υγείας

Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού από τον Εταιρεία Ψυχικής Υγείας

Την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, το τριήμερο πρακτικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το πρόγραμμα TEACCH, (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές της Επικοινωνίας) με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH,  που διοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας "ΔΙΑΠΛΑΣΗ" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης".
 
             Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης", κήρυξε την έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Εξήρε το έργο και την επιστημονική κατάρτιση της εισηγήτριας και φίλης πια του Συλλόγου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κας Βάγιας Παπαγεωργίου και της ζήτησε να συνεχίσει πάντα να προσφέρει, με την ίδια αγάπη και θέληση, την γνώση και την εμπειρία της στους νέους επιστήμονες, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας. Τόνισε, επίσης, τη σημασία για διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση όλων όσων εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής και  την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των ειδικών που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να παρέχουν απλόχερα τις γνώσεις τους με αγάπη και ζεστασιά προς τον συμπάσχοντα συνάνθρωπό μας, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα, και ευχήθηκε καλή ευόδωση του έργου του Σεμιναρίου.
 
              Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εξήντα επιστήμονες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί κ.λ.π.) καθώς και γονείς παιδιών με αυτισμό από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπεύθυνος οργάνωσης του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλειος Σταμάτης, Ψυχολόγος  M.Sc., Επιστημονικός Διευθυντής της ΔΙΑΠΛΑΣΗ και έφορος του Συλλόγου "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης".
 
             Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών, που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον. Η συνεργασία μεταξύ γονέων και επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προγράμματος.


Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1699 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1249 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1105 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1020 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 990 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 888 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 841 Προβολές

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

2 Απριλίου 2017 11:00 • 801 Προβολές

 www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com