Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
Ένας άνθρωπος που μας θάμπωσε με το μεγαλείο της προσφοράς του

Ένας άνθρωπος που μας θάμπωσε με το μεγαλείο της προσφοράς του

 

Του Κ.Ν. Δημόπουλου

 

Με πολλή συγκίνηση περνάμε στις στήλες του περιοδικού μας αναφορά στον δωρητή του Συλλόγου μας ενός κτήματος 74 στρεμμάτων, για ενίσχυση της προσπάθειάς του για ανέγερση Στέγης δια βίου διαμονής κι εκπαιδεύσεως αυτιστικών ατόμων και ιδιαίτερα για περιπτώσεις αυτισμού που δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει η οικογένεια. Τραγική γίνεται η περίπτωσή τους, όταν χάσουν τα στηρίγματα επιβίωσης π.χ. γονείς κ.α.

Ο Θεός τους αδύναμους ανθρώπους τους αναθέτει σε συνανθρώπους τους και για την αδιαφορία τους γι’ αυτούς θα λογοδοτήσουν ενώπιόν του ως λιποτάκτες του χρέους τους. Υπάρχουν και εκείνοι, που για το συμφέρον τους – στην περίπτωσή τους τα αδύναμα, δυσίατα και δυσχείριοτα άτομα είναι ευκαιρία πλουτισμού και προβολής – υπονομεύουν την προσπάθεια για διέξοδο από τη μόνιμη κρίση της παρουσίας τους στην οικογένεια. Κινούν πάντα λίθον να επηρεάσουν και αρχές και εξουσίες. Τα αυτιστικά παιδάκια τους παραπέμπουν στη δικαιοκρισία του Θεού! Δεν τους ζητάνε να τα βοηθήσουν, αλλά να μην τους βρίσκουν απέναντί τους. Να μην τα εμποδίζουν…

Ο Μιχ. Κοντομίχαλος στάθηκε επάνω από αυτές τις μικρότητες, καλλίτερα από μια αχαρακτήριστη εγκληματική συμπεριφορά και μας πρόσφερε το κτήμα του, που δυνάμωσε την αυτοπεποίθησή μας, ότι έχουμε αποδοχή από ανθρώπους με ανθρωπιά και ευρύτερη αντίληψη.

Ευχαριστίες ολοκάρδιες στον αείμνηστο Μιχ. Κοντομίχαλο κι ευχές για την ανάπαυσή του στην απέραντη γαλήνη του Θεού! Ήταν άνθρωπος! Υπάρχει ένα αναντίρρητο αξίωμα: Κανένας καλός δεν πολεμάει το καλό. Το καλό το πολεμάνε οι κακοί, συμφεροντολόγοι και δύστροποι διαβάτες της καθημερινότητας. Ευχαριστίες στην κα Ελένη Κουρκουμέλη, και της αδερφής της κας Νιαβή.

Ποιος ειδικώτερα Μιχάλης Κοντομίχαλος: Γεννήθηκε το 1921 στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, σπούδασε νομικά και αμέσως πήρε πτυχίο. Απασχολήθηκε ως μάχιμος δικηγόρος και εν συνεχεία, τη δεκαετία του 1960, συνεργάστηκε ως νομικός σύμβουλος με τον πρωτοπόρο στο χώρο των ασφαλίσεων όμιλο Ταμπουρά. Εκεί γνωρίστηκε με το Δημήτριο Κοντομηνά και αργότερα έγινε στυλοβάτης της εταιρείας INTERAMERICAN αναλαμβάνοντας χρέη Νομικού Συμβούλου και αναδείχθηκε σε νομική αυθεντία στον ασφαλιστικό τομέα. Το κύρος του, το οποίο πήγαζε από την ουσιαστική νομική του κατάρτιση, αλλά και από την ευρύτερη γλωσσομάθειά του αναγνωρίζεται από όλους τους συναδέλφους του, οι οποίοι μάλιστα τον αποκαλούσαν Maltre. Όντας υπόδειγμα συναδέλφου και επαγγελματία βοήθησε πολλούς νέους δικηγόρους τόσο στην έναρξη όσο και στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Η κοινωνική του προσφορά και αλληλεγγύη δεν προορίζονταν μονάχα στο νομικό κόσμο αλλά και σε συμπατριώτες του. Βασικά χαρακτηριστικά  του ήταν η ηπιότητα και η αστική του ευγένεια και η απλόχερη βοήθεια που πάντα ήταν διατεθειμένος να προσφέρει. Απεβίωσε πλήρης ημερών το 2014.

Κατακλείνομε την αναφορά μας με φωτογραφία του Μιχάλη Κοντομίχαλου και τη συντροφεύουμε με επιγραμματική λεζάντα: Ιδού ένας άνθρωπος που έδειξε την αγάπη του σε αναξιόπαθους ανθρώπους. Κι αυτοί με τη σειρά τους τον εφοδίασαν με εισιτήριο εισόδου του στην αγάπη του Θεού!

 


Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1621 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1221 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1056 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 964 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 905 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 845 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 795 Προβολές

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

2 Απριλίου 2017 11:00 • 752 Προβολές

 www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com