Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
«Ένα άρωμα γιορτινό» Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα

«Ένα άρωμα γιορτινό» Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα

Στις 7 Δεκεμβρίου 2019 καλωσορίσαμε στην Ιερή μας Πολιτεία την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα «ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ» που τελεί υπό τη αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να δώσει μουσική παράσταση στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο. Η μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε αφήνοντας εντυπώσεις καταγραμμένες με έντονα χρώματα στα εσώψυχά μας. Η σύνθεση της Ορχήστρας έσφυζε από αγέραστα νειάτα. Σαράντα πέντε παιδιά, καθένα με το όργανό του και πρόσωπο ανθισμένο από νεανική χάρη. Φωτισμένη, επιδέξια, επιβλητική η Διευθύντρια του μουσικού αυτού συνόλου κ. Νίνα Πατρικίδου.
 Η παράσταση άρχισε με τα πιο μικρά μέλη της Ορχήστρας. Ακολούθησε η δεύτερη φάση με ηλικιακά μεγαλύτερα μέλη. Στην τρίτη έγινε σύνθεση των δυο αυτών μουσικών μεγεθών. Μια σπάνια ενότητα. Το ατομικό συγχωνευόταν σε ένα αρμονικό σύνολο. Η Διευθύντρια αεικίνητη δεξιοτέχνης και πασίδηλα επιδέξια στη μουσική καθοδήγηση. Γέμισε από παμπληθές ακροατήριο η αίθουσα. Μερικοί στα πίσω έδρανα στέκονταν όρθιοι. Στα πρόσωπα όλων ζωγραφιστή η ικανοποίηση. Τα ματάκια των παιδιών σπίθιζαν από το μουσικό πάθος, καθώς τα δοξάρια έτρεχαν επάνω στις χορδές των βιολιών παράγοντας το μουσικό λόγο της παράστασης. Προηγουμένως όμως ευτυχήσαμε ν’ ακούσουμε εισήσηση της συντοπίτισσας καθηγήτριας κ. Σπυριδούλας Κοταντάκη Φιλολόγου-Θεολόγου με επιδόσεις και ειδικές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία. Μας κατέπληξε η εμβρίθεια των γνώσεών της και η ζεστή απαγγελία της. Η μουσική παράσταση έκλεισε με κομμάτια από μουσικές επιτυχίες Ελλήνων μουσικών. Αυτά επιλόγησαν ένα σύνολο μουσικών επιτυχιών ευρωπαίων δημιουργών που κομμάτια από το έργο τους τροφοδότησαν την μουσική παράσταση.
Παρών στην εκδήλωση έδωσαν : ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης, o Δήμαρχος της Πόλεώς μας κ. Κωνσταντίνος Λύρος που από καιρό αποτελεί συνέκδημο των μελών του Συλλόγου μας, ο Δ/ντης της Αστυνομίας με αξιωματικούς του σώματος και ο εκπρόσωπος του 2/39 θρυλικού Συντάγματος των Ευζώνων.
Κυρίαρχη η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά και Προέδρου του Συλλόγου μας, ο  οποίος επιλόγησε τη μουσική παράσταση με μια ενθαρρυντική κατάθεση: ο Χριστός έχει υπογράψει τη δημιουργία της Στέγης για τ’ αυτιστικά παιδιά και δεν παίρνει την υπογραφή Του πίσω. Η παρουσία του ως Προέδρου στο Σύλλογό μας αναπτερώνει τις ελπίδες μας για την υλοποίηση της στοχοθεσίας μας. Μας γεμίζει κάθε φορά με πίστη!
Η  μουσική παράσταση είχε έναν υπέροχο συμβολισμό. Κάτι υπέροχο συνοδεύει τα βήματά μας, υπέροχο, αιθέριο, αγνό για την υλοποίηση του σκοπού μας. Προχωράμε τραγουδώντας. Ο αγώνας μας δεν έχει μόνο ηθική καταξίωση – αγωνιζόμαστε για αδύναμους ανθρώπους – αλλά και αισθητική. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι για ωραία πράγματα με ωραίο τρόπο.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι απολαύσαμε τα πλούσια εκθέματα του Χριστουγεννιάτικου BAZAR με χειροτεχνήματα και εδώδιμες κατασκευές από αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας. Θερμές οι ευχαριστίες μας στην κα Έφη Ζαΐμη, προϊσταμένη της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου για τα  είδη συγκινητικής επινόησης των μελών της και της ίδιας, στην αγαπητή μας Ειρήνη Συρογιαννίδη για τις δημιουργίες της δικής της αγάπης, στην κα Σπυριδούλα Κοταντάκη που εκτός από την περισπούδαστη ομιλία της μας έδωσε και αξιόλογα χειροτεχνικά παρασκευάσματα και τέλος ολοκάρδιες οι ευχαριστίες μας στη γιατρό Χριστίνα Σιρογιαννίδη για την πετυχημένη προλόγιση στα διαστήματα της παράστασης.
 
Κώστας Ν. Δημόπουλος
 


Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1800 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1325 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1188 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1112 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1090 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 970 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 947 Προβολές

 

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

19 Φεβρουαρίου 2017 12:00 • 932 Προβολές

 



www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com