Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Γεια σας. Με λένε Αγησίλαο και είμαι 13 ετών. Έμαθα για εσάς μέσα από εκδηλώσεις που διοργάνωσε η τοπική μας Εκκλησία μαζί με κάποιους ευαισθητοποιημένους πολίτες, που ήταν αφιερωμένες σε εσάς. Έμαθα για τις ιδιαιτερότητές σας και για τα σπάνια χαρίσματα που σας έδωσε ο Θεός. Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε είναι το πηγαίο χαμόγελό σας που δείχνει σε όλους μας τη μεγάλη σας ψυχική δύναμη, λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Βέβαια θα ήθελα η πολιτεία να ενδιαφερόταν πιο πολύ για εσάς και να υπήρχαν υποδομές, οι οποίες θα στήριζαν εσάς και τους γονείς σας Προσεύχομαι σύντομα να δημιουργηθεί ο ξενώνας που θα αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά και θα ανακουφίσει τους γονείς τους.
Με ειλικρινή Αγάπη ο φίλος σας Αγησίλαος Παλιούρας μαθητής Ά Γυμνασίου

Αγαπητοί μου φίλοι,
Με λένε Γιάννη και πηγαίνω στην Στ΄ Δημοτικού. Σας γράφω αυτό το γράμμα για να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας πω πόσο σας θαυμάζω και πόσο με συγκινείτε με τις ικανότητες που διαθέτετε και την προσπάθεια που κάνετε όλοι σας. Είστε παράδειγμα για όλους μας, γιατί μας δείχνετε πως θα πρέπει να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Εύχομαι να συνεχίζετε να κάνετε τόσα πολλά και σπουδαία, έχοντας πίστη στην Παναγία Μητέρα μας, η οποία σκέπει και προστατεύει όλους μας. Σας έχω καθημερινά στην προσευχή μου.
Με Αγάπη ο φίλος σας Γιάννης Πετρόπουλος    

Ανήκουμε όλοι στον ίδιο κόσμο. Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού. Και Αυτός με την άπειρη Σοφία Του μας έκανε ξεχωριστούς, δίνοντας στον καθένα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εσείς λοιπόν, είστε τα παιδιά – θαύματα αυτού του κόσμου και ο καθένας θα μπορούσε να σας έχει ως πρότυπο. Γιατί; Γιατί έχετε απέραντη αγάπη προς όλους, γιατί δε μπορείτε να πείτε ψέματα, γιατί έχετε αθωότητα, ειρήνη και Θεϊκή χαρά. Είναι φανερό πως ο Χριστός σας προίκισε με πάμπολλα και σπάνια χαρίσματα. Μέσα στη δυστυχία του σύγχρονου κόσμου, αποδεικνύετε συνεχώς την αλήθεια με την πίστη, τη γενναιότητα και τη σταθερότητά σας, ενώ οι γονείς σας αποδεικνύονται ήρωες ηρώων. Εύχομαι να αποτελείτε πάντοτε ταπεινό παράδειγμα για όλους μας.
Με Αγάπη Μαριάννα Παπακωστοπούλου μαθήτρια Α΄ Λυκείου

Αγαπημένοι γονείς και παιδιά,
Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το θαυμασμό που αισθάνομαι για τα πρόσωπά σας. Γνωρίζοντας τον γεμάτο δυσκολίες και εμπόδια αγώνα σας, ένιωσα την ανάγκη να γράψω ετούτο το γράμμα, ώστε να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου για εσάς.
Αρχικά, εσείς αγαπημένα μου παιδιά που είστε μικρά ακατέργαστα διαμάντια, με τη δική σας ιδιαίτερη ομορφιά, τη δική σας διαφορετικότητα – μοναδικότητα θα έλεγα καλύτερα – ξεχωρίζετε από εμάς τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η ιδιαιτερότητά σας μπορεί να μοιάζει περίεργη πολλές φορές στους γύρω σας. Η ιδιαιτερότητα αυτή όμως απαρτίζεται από τρομερά ταλέντα και εκπληκτικές ικανότητες. Διαθέτετε αυτό που κινδυνεύει να εκλείψει μέσα στην εκφυλισμένη, γεμάτη πάθη και αμαρτίες σύγχρονη εποχή: την καθάρια ματιά.
Από την άλλη για εσάς αγαπητοί γονείς τα λόγια είναι περιττά. Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την τρυφερότητα και την αγάπη με την οποία έχετε αγκαλιάσει αυτά τα μικρά αστέρια. Το χαμόγελο που επιδεικνύεται σε κάθε εμπόδιο που προκύπτει και η αισιοδοξία που προβάλλεται στον κοπιαστικό αγώνα της καθημερινότητας, σας καθιστούν αξιέπαινους και αξιοθαύμαστους.  Η αστείρευτη υπομονή και η ψυχική και σωματική σας δύναμη, θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για εμάς τους υπόλοιπους. Εύχομαι με τη δύναμη του Θεού να συνεχίσετε να βαδίζετε στο γεμάτο αγκάθια μονοπάτι της ζωής, στο τέλος τους οποίου όμως βρίσκεται η καλύτερη ανταμοιβή …η Βασιλεία του Θεού.
Η φίλη σας Μαριάννα Σταμάτη μαθήτρια Β΄ Λυκείου

Τα παιδιά με αυτισμό, είναι παιδιά γεμάτα ευτυχία και αγάπη. Είναι αγγελούδια, τα οποία μας παραδειγματίζουν. Σημασία σε έναν άνθρωπο δεν έχει τόσο η εξωτερική εμφάνιση, όσο η εσωτερική ομορφιά. Αυτά τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να σταθούμε δίπλα τους. Αξίζει να τους δώσουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγάπης μας. Βέβαια υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν δέχονται τα παιδιά αυτά, την διαφορετικότητά τους. Καλό θα είναι όμως να αλλάξουν και να καταλάβουν ότι αυτά είναι ευλογία και πως πρέπει να τα δεχτούμε έτσι όπως είναι. Αν τα αγαπήσουμε πραγματικά να είμαστε βέβαιοι ότι θα νοιώσουμε και τη δική τους μοναδική αγάπη.
Με σεβασμό Μαρία – Ειρήνη Ζαρζάνη μαθήτρια Γ΄ Γυμνασίου      

Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1734 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1279 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1136 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1053 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1029 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 922 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 877 Προβολές

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

2 Απριλίου 2017 11:00 • 837 Προβολές

 



www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com