Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
Πέντε ημέρες που γλύκαναν ψυχρά ματάκια Αυτιστικών παιδιών του Συλλόγου μας

Πέντε ημέρες που γλύκαναν ψυχρά ματάκια Αυτιστικών παιδιών του Συλλόγου μας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
"ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ"
ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΛΥΚΑΝΑΝ ΨΥΧΡΑ ΜΑΤΑΚΙΑ (ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ)
 
Στις 20-25 του Ιουνίου τ.ε.  πραγματοποιήθηκαν διακοπές των αυτιστικών ατόμων του Συλλόγου μας στις Κατασκηνώσεις Ρίζας Ναυπακτίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Πέντε ημέρες γεμάτες. Μας προσπόρισαν χαρές και συγκινήσεις απροσμέτρητες κι ανεκτίμητες. Τα παιδάκια συνοδεύονταν από οικεία πρόσωπα προπάντων γονείς. Μερικοί έφεραν μαζί τους και άλλα τους παιδιά. Έβλεπες ένα πανόραμα συνύπαρξης στον ίδιο χώρο υγιερών παιδιών και αυτιστικών. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία αγωγής ; να δεχτούν τα παιδιά, η αυριανή κοινωνία, ότι και ο αδύναμος δεν έχασε το δικαίωμα να είναι άνθρωπος; ότι τα αυτιστικά παιδάκια, που φέρνουν από τη γέννησή του στις αποσκευές τους τη δυστυχία τους δεν είναι ξεκομμένα από το κορμό της Κοινωνίας μας ως περιττά κι απόβλητα με προορισμό αποθέτες και Καιάδα του Ταϋγέτου; Άπειρα συγκινητικό το φαινόμενο της επί το αυτό συνάντησης γονιών με αγιάτρευτο καημό για την αδηλότητα του μέλλοντος του παιδιού τους να μοιράζονται, έστω και για λίγο τις στενοχώριες τους και τα βάσανά τους.
 Από τις συζητήσεις τους, την παρουσία της Εκκλησίας με την ενεργή συμμετοχή της με τρεις εξαίρετους και προικισμένους Κληρικούς : τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωσήφ Ζωγράφο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μυρτιάς του Θέρμου,  τον Αρχιμανδρίτη π. Δαβίδ Μπαξούλα Ιεροκήρυκα και τον π. Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο Εφημέριο Αγίας Σοφίας του Θέρμου και τους καλόκαρδους άνδρες και γυναίκες διακονητές της συντροφικής μας ζωής κατά το πενθήμερο της Κατασκήνωσης. Προπαντός, με τις πειστικές διαβεβαιώσεις του Σεβασμιωτάτου Προέδρου μας και τον περιχαρή ακτινοβολία της παρουσίας του στο χώρο της, αισθάνθηκαν όλοι να θαμποχαράξει μια ελπίδα για τον αδύναμο αυτιστικό, ένα μήνυμα από τους ουρανούς. Πιο συγκινητικό από όλα φαινόμενο ήταν κάποιο άλλο: η αθρόα προσέλευση εθελοντών να υπηρετήσουν τα αναξιόπαθα άτομα προσφέροντας την ψυχή τους! Υπάρχουν άνθρωποι ! Ωραίοι άνθρωποι, όχι με όμορφα και γυμνασμένα σώματα, αλλά και ωραίοι άνθρωποι ! αυτοί που ανταποκρίνονται σε ένα κάλεσμα και κάνουν το χρέος τους στην ώρα του. Δεν υπάρχουν μόνο δύστροποι υπονομευτές ωραίων προσπαθειών. Υπάρχουν κι ωραίοι άνθρωποι !
 Με αυτή διάκριση οι κακοί άνθρωποι απαλώνται να πνιγούν μέσα στην κακία τους και να αφανιστούν στον ανεμοστρόβιλο των κακών τους επιλογών. Κι όσοι αδιαφορούν, για δικούς τους λόγους και δεν συντρέχουν ωραίες προσπάθειες χρεώνονται αθεράπευτες αποτυχίες που τους εκθέτουν - αν πιστεύουν - ενώπιον του Θεού ή τους κατατάσσει το αύριο στα βδελύγματα της διαδρομής των γενεών.
 Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες τρανολάλητες οι διακηρύξεις μας : Περάσαμε στις κατασκηνώσεις περίφημα ! Αναστήθηκε η ψυχή μας !
Ολόκαρδες οι ευχαριστίες μας στους συντελεστές της ποιοτικής απόλαυσης του πενθημέρου στις Κατασκηνώσεις. Η παρουσία του Χριστού να γεμίζει τη ζωή τους ! Είμαστε σίγουροι ότι κανένας καλός δεν υπονομεύει το καλό ! Προχωράμε.
Για  το Σεβασμιώτατο Πρόεδρό μας κκ Κοσμά Το Συμβούλιο και τα αυτιστικά πλασματάκια του Συλλόγου μας
ο Γενικός Γραμματέας
Κώστας Ν Δημόπουλος
Ο υπογράφων εκφράζει για λογαριασμό και με συγκατάθεση όλων ευχαριστίες στη Γιατρό Ζώη - Συρογιαννίδη για τη σιγουριά , που μας ενέπνεε καθ όλο το πενθήμερο. Εύχομαι το καλύτερο για τη γιατρούλα μας όπως συνηθίσαμε να την αποκαλούμε. Είναι υπέροχη όπως ο άνδρας της Δημήτρης  Συρογιαννίδης και τα τέσσερα υπέροχα παιδάκια που ήταν μαζί μας.


Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1728 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1272 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1130 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1047 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1023 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 916 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 870 Προβολές

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

2 Απριλίου 2017 11:00 • 829 Προβολές

 



www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com