Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού

Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού

Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»

 Την Παρασκευή24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι το Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH. Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης είχεη Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».

Τον αγιασμό για την έναρξη του Σεμιναρίου πραγματοποίησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Ζωγράφος, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Στο χαιρετισμό του, ο π. Ιωσήφ, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη και Προέδρου του Συλλόγου κ.κ. Κοσμά που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να είναι παρών στην έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου. Εξήρε το έργο και την επιστημονική κατάρτιση της εισηγήτριας και φίλης της «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και του Συλλόγου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κας Βάγιας Παπαγεωργίου και της ζήτησε να συνεχίσει πάντα να προσφέρει, με την ίδια αγάπη και θέληση, την γνώση και την εμπειρία της στους νέους επιστήμονες, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας.  Τόνισε, επίσης, τη σημασία για διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση όλων όσων εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής και αναφέρθηκε στους στόχους και στις προσπάθειες του Συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» για τη δημιουργία Στέγης δια βίου φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό στο Μεσολόγγι.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της εταιρείας  «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», απηύθυνε χαιρετισμό η κα Βασιλική Σουβαλιώτη. Αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου, ευχαρίστησε την κα Παπαγεωργίου για την παρουσία της ως βασικής εισηγήτριας του Σεμιναρίου και επαίνεσε την προσπάθεια και το έργο του Συλλόγου για τη δημιουργία του Ξενώνα δια βίου φιλοξενίας Ατόμων με διαταραχές του Αυτισμού. Ανέφερε ότι η εταιρεία «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» θα είναι πάντα δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια και ευχήθηκε το επόμενο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της κας Παπαγεωργίου να πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ξενώνα.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν πενήντα πέντε  επιστήμονες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί κ.λ.π.) καθώς και γονείς παιδιών με αυτισμό από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών, που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον. Η συνεργασία μεταξύ γονέων και επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προγράμματος.

Υπεύθυνος οργάνωσης του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλειος Σταμάτης, Ψυχολόγος  M.Sc. και Επιστημονικός Διευθυντής της εταιρείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και Έφορος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»

           

 Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1734 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1281 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1137 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1054 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1029 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 922 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 877 Προβολές

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

2 Απριλίου 2017 11:00 • 838 Προβολές

 www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com