Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα (Μαρκ Χάντον)

Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα (Μαρκ Χάντον)

Στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση, που μας γέμισε με τον πλούσιο κόσμο της. Ήταν μια θεατρική παράσταση, που ετοιμάστηκε και εκτελέστηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, προϊόν συνεργασίας καθηγητών και μαθητών.

Η καλοπρόθετη συνεργασία κάνει θαύματα, προπαντός όταν οι συνεργαζόμενοι διαθέτουν τη σφραγίδα της προσφοράς.

Ανάμεσά τους πρόσωπα, που προσφέρθηκαν με ικανότητες, που ξεπερνούν τα κοινά πλαίσια και αφήνουν να πιδακίζει μέσα από τη δράση τους ασυγκράτητη η ορμή για πρωτότυπη δημιουργία.

Μπορεί να πει κανείς κάτι διαφορετικό, όταν αναφερθεί στο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας των τεσσάρων καθηγητριών του σχολείου, της κ. Κατερίνας Ζέικου, που ανέλαβε τη μετάφραση και τη θεατρική διαμόρφωση του βιβλίου του Μάρκ Χάντον "Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα" και των καθηγητριών Αγγελικής Παπά, Νατάσας Χονδρονικόλα, Φωτεινής Καρδαρά, που όλες μαζί απόθεσαν στην επιτυχία της θεατρικής παράστασης το ζήλο τους, το πνεύμα τους και τη σωρευμένη εμπειρία τους. Θα ήταν ανίερο. Μη διορθωτό λάθος. Οι κρίσεις αυτές υπογράφονται από παλαίμαχο εκπαιδευτικό και γι’ αυτό είναι αυθεντικές και αξιόπιστες.

Να σας βοηθάει ο Θεός, αγαπητές μας Κυρίες, και να είστε δημιουργικές μέσα στην κοινωνία με το μοναδικό επάγγελμα του Δασκάλου. Επάγγελμα σημαίνει υπόσχεση στην Κοινωνία, ότι με αυτό που κάνω, θα γίνει καλύτερη. Η λέξη "δάσκαλος", στα σπλάχνα της φιλοξενεί τη λέξη δάδα («δας»), που σημαίνει λαμπάδα, φως.

 Τι να πούμε και για το μαθητή, που υποδύθηκε το ρόλο του Cristofer; Ταλαντούχο παιδί, που μαζί με τη θερμή συμβολή των άλλων μαθητών μάς πρόσφεραν την υπέροχη αισθητική και διδακτική πανδαισία. Η παρουσία του Χριστού μόνιμα στη ζωή σας αγαπητά μας παιδιά.

Η εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Θανάση Φλωρόπουλου πρωτότυπη, περιεκτική με όλα τα γνωρίσματα του χαρισματικού λόγου. Το κλείσιμο της γιορτής από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιο έδωσε πλήρωση στην εκδήλωση και την απόθεσε ως περιουσία όλων μας μέσα από τη θύμιση.

Γενικά, με την παράσταση αναδείχθηκε μια πραγματικότητα: Πόσο δύσκολο είναι να ζει κανείς με ένα αυτιστικό παιδί στην οικογένεια! Πόσο αδικαίωτοι είναι, όσοι δεν βοηθούν να ορθωθούν στέγες για αυτά τα παιδιά, που θα ωφελούν όχι μόνο τα ίδια αλλά και τις οικογένειές τους! 



Επιστροφή


Δημοφιλή
Πρόσφατα

Μουσική συναυλία από την Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς «Τραγουδώντας όλοι μαζί για τα παιδιά με Αυτισμό»

10 Δεκεμβρίου 2016 21:00 • 1738 Προβολές

 

Κραυγή από τον κόσμο της Σιωπής

28 Φεβρουαρίου 2019 20:51 • 1286 Προβολές

 

"Ένα άρωμα γιορτινό" Μουσική Συναυλία απο την Παιδική Νεανική Συμφωνική ορχήστρα "ΝΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΔΟΥ"

30 Νοεμβρίου 2019 22:47 • 1144 Προβολές

 

Συνέντευξη στη Σοφία Χατζή

20 Μαρτίου 2019 18:57 • 1060 Προβολές

 

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Τριήμερο Σεμινάριο

4 Σεπτεμβρίου 2017 19:23 • 1033 Προβολές

 

"Νότες Αγάπης" Μουσική Συναυλία με τη Νεανική Φοιτητική Χορωδία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος "Χριστιανική Ελπίς"

15 Νοεμβρίου 2017 13:34 • 926 Προβολές

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2019 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

4 Ιουλίου 2019 12:51 • 880 Προβολές

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

2 Απριλίου 2017 11:00 • 842 Προβολές

 



www.agiosarseniosk.gr

mapΤραυλαντώνη 3, Μεσολόγγι Τ.Κ 30200
phone26310 28919 - 215 5451420
emailagarsenioskap@gmail.com